1) OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
– pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2) KORÝŠI
– a výrobky z nich

3) VEJCE
– a výrobky z nich

4) RYBY
– a výrobky z nich

5) PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)
– a výrobky z nich

6) SOJOVÉ BOBY (SÓJA)
– a výrobky z nich

7) MLÉKO
– a výrobky z nich

8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY
– mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9) CELER
– a výrobky z nich

10) HOŘČICE
– a výrobky z ní

11) SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
– a výrobky z nich

12) OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
– v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13) VLČÍ BOB (LUPINA)
– a výrobky z něj

14) MĚKKÝŠI
– a výrobky z nich